Jouw paard stallen

Bij Pegasus kan je je paard stallen in volpension, we verzorgen het alsof het ons eigen paard is. Zo ben je zeker dat jouw paard elke dag de nodige toewijding krijgt, ook als je zelf niet geregeld langs kan komen.

We zijn flexibel, dus of je nu een tijdelijk logement zoekt voor je paard, dan wel een vaste thuis: we ontvangen iedere viervoeter voor een langer of korter verblijf. Ideaal dus om een vakantieperiode te overbruggen of als je zelf je paard in de zomer verzorgt, maar voor de winter een andere oplossing zoekt.

Ook wie professioneel met paarden werkt en een pension zoekt om paarden te stallen om ze bijvoorbeeld (zelf) zadelmak te maken, is welkom. Neem gerust contact op met je wensen.

Onze engagementen:


Dagelijkse weideloop

Elke dag maar dan ook elke dag gaan we met je paard naar buiten. Een paard is niet gemaakt om de hele dag op stal te staan, zelfs in putje winter zien we dat de viervoeters opfleuren als ze buiten kunnen. Is het werkelijk ijskoud en bar slecht weer, halen we ze na een uurtje weer binnen. En zelfs dan gaan ze soms met tegenzin weer op stal. Omgekeerd, tijdens een zomerse hittegolf halen we de paarden pas in de late namiddag van stal. 's Nachts vinden ze het heerlijk buiten en tegen de middag mogen ze weer binnen.

Respect voor de kudde

Paarden zijn kuddedieren, in de vrije natuur leven ze in een natuurlijke hiërarchie. Ze leren van elkaar en  de groep zal het gedrag van een slechtgemanierd paard vanzelf bijsturen. Vandaar dat we niet elk paard zijn eigen strookje weide geven - zoals elders maar al te vaak gebeurt - maar in kuddevorm op de weide zetten. Dat is wel meer werk, want we moeten de juiste volgorde respecteren. Maar we zien dat die aanpak loont en "moeilijke" paarden snel bijleren.

Kwaliteitsvoeder

Je paard krijgt bij Pegasus geen minderwaardig menu zoals maïs of maïspulp maar kwaliteitsvoeder van Pavo. Dat bevat de nodige mineralen en vitaminen die niet in maïs zitten, het verschil is bijvoorbeeld zichtbaar aan het vetgehalte, de spiermassa en de vacht. Ook ruwvoer is een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon, daarom krijgen de paarden twee keer dag hooi voldoende hooi bij hun maaltijd.

TIP: het paardenvoeder van Pavo is bij ons ook te koop, je paard hoeft niet bij ons gestald te staan. Omdat we een grootverbruiker zijn, is het paardenvoeder merkelijk interessanter geprijsd dan in de ruitershop.

Elke dag een schone stal

We verversen de paardenstal van jouw paard dagelijks: de mest en het vuile stro gaan op de mesthoop, vervolgens vullen we de stalling aan met vers stro. Zo is het bedje weer opgemaakt voor je viervoeter die met plezier de stal weer ingaat. Overigens zijn onze stallingen voorzien van een open poorten, zodat de paarden hun hoofd naar buiten kunnen steken. Dat vinden ze zalig!
PAARD STALLEN - Foto 1
PAARD STALLEN - Foto 2
PAARD STALLEN - Foto 3
PAARD STALLEN - Foto 4
PAARD STALLEN - Foto 5