Over Pegasus

Pegasus manege

Pegasus Horse Care (PHC) is in 2010 gestart, het was de droom van Koen en Hanne om met paarden te werken. De paarden werden door ons zadelmak gemaakt en opgeleid, aanvankelijk huurden we hiervoor stallingen. Sedert 2013 hebben we onze eigen paardenhouderij en nu kan je bij ons ook paardrijden, een paard kopen, jouw paard stallen, lessen volgen of mooie bostochten maken.

Pegasus manege

Waarom "horse care"?

We zijn niet zomaar een manege, paardenhandelaar of pensionstal, centraal staat bij ons de passie voor paarden en de relatie mens-paard die op respect gebaseerd is. Dat weerspiegelt zich in ons logo: mens en paard vloeien naadloos in elkaar over. Paarden trainen we niet op basis van angst of pijn, maar door interactie via lichaamstaal. Nog vanuit die visie zien we paarden niet louter als koopwaar, integendeel: we verkopen onze paarden niet zomaar aan iedereen. Paard en nieuwe eigenaar moeten "matchen" en als dat niet het geval is met één van onze paarden, helpen we je elders een geschikte viervoeter te vinden.

Prachtlocatie in het groen

Het domein in de Limburgse bossen dat we 2013 aankochten, was jaren verwaarloosd en in slechte staat. Maar de ligging is uniek! Midden de natuur, omgeven door prachtige bossen en met weidse vergezichten, is het een plek waar het goed toeven is voor paard en ruiter. Veel is al opgeknapt, de stallingen zijn in orde gemaakt, nieuw gras is ingezaaid, ... Maar veel staat nog te gebeuren, het is een werk van lange adem. Je ziet alleszins de vooruitgang: telkens wanneer je een maand of twee niet bij Pegasus geweest bent, is er weer iets veranderd, vernieuwd of bijgekomen.

Het team

PHC wordt met hart en ziel gerund door Koen, Hanne en Sabine:

Hanne

Hanne heeft de gave om op een natuurlijke en paardvriendelijke manier paarden te trainen. Ze begrijpt als geen ander de lichaamstaal van paarden en kan met hen in interactie gaan. Ze geeft paardrijlessen en ook waardevolle tips om met je paard om te gaan. Als Hanne je wat beter kent, kan ze je ook adviseren of een bepaald paard bij je past alvorens je tot aankoop overgaat.

Koen

Is paardenliefhebber en ondernemer, hij bewaakt het zakelijke aspect van Pegasus en zorgt ervoor dat de administratie klopt en de boekhouding in orde is. Inkomsten worden meteen weer geïnvesteerd in Pegasus: het domein dat volkomen verwaarloosd was, is nu weer toonbaar en zal op termijn een prachtige plaats worden in de natuur!

Sabine

Soms lijkt het alsof Sabine vier handen heeft! Het dagdagelijkse werk dat komt kijken bij het draaiend houden van de paardenhouderij neemt Sabine grotendeels voor haar rekening. Als duivel-doet-al is ze altijd in de weer om ervoor te zorgen dat paarden en ruiters het naar hun zin hebben.