Paard zadelmak trainen

Een jong paard of een paard dat lang niet meer bereden is, kunnen we zadelmak maken zodat het gewoon is aan de uitrusting en de ruiter. Dat moet op de juiste manier gebeuren, het is immers de pijler waarop de verdere training steunt. Zadelmak maken doen we met respect voor het paard, zonder intimidatie of dwang, zodat het paard leert zijn ruiter te vertrouwen. Dat is de beste basis!

Zadelmak maken: bij ons of bij jou

Een paard dat je bij ons gekocht hebt of dat bij ons gestald staat, kunnen we voor jou zadelmak maken. Dat kan ook met een paard dat elders een onderkomen heeft, we komen dan naar de gewenste locatie voor de trainingen. Ook als je (professioneel) met paarden werkt en zelf je je paard zadelmak wil maken, ben je welkom: je kan het paard bij ons stallen en gebruik maken van onze infrastructuur.

Je paard trainen

Eens het paard zadelmak is en je er op kan blijven zitten, begint de eigenlijke training. Dat kan je ook laten doen door ons, maar als fiere eigenaar van een jong paard, is het nog beter om het zelf te doen. Geen nood, we begeleiden je daarbij, zodat je je paard op de juiste manier opleert. Paard en ruiter leggen samen een leertraject af, een hechte band is verzekerd.